Haiiiiiiiiiii~~
Saya rasa sangat gembira sangat-sangat sebab semalam saya dan Khadijah masak cucur keju Adabi!!!
Haaaaa.. Tadaaaa...
|
Gambar agak kabur sebab ambil dari laman sesawang. |
Anda cuma perlu ikut arahan kat belakang pakej sahaja. Hahahaha, sebaik sahaja membacuh tepung, tak sempat hendak mengambil gambar. :P
Senang saja nak buat cuma tambah air dalam tepung. Lepas itu bancuh-bancuh sambil panaskan minyak untuk menggoreng. Sesudah itu, goreng tepung cucur tersebut dan tunggu sehingga masak. Maka cucur pun sudah siap~
|
Cucur Keju hasil tangan kami!!! |
Yang gambar cucur keju dah siap sempat ditangkap. Hee~ ^^
Memang terbaik sebab terasa lemak kejunya~ chewah ayat memang ayat iklan tapi memang benar tidak ada yang benar melainkan yang benar!!! Memang nampak macam keju je cucur tu.. :D
Pilihan jenama tepung ini memang tidak dikhuatiri sebab jenamanya Adabi!!
|
Jenama Adabi. :) |
Memandangkan saya tersangat baik hati, saya buat juga lah iklan tak berbayar Adabi~Hee~
Tapi malam semalam memang tersangat lah kenyan dan tak habis pun cucur tersebut, maklumlah, nak makan dua orang sahaja. Namun goreng cucur macam satu keluarga yang makan. Hahaha, ini sebab kami bancuh satu paket terus. :PPPPP
Pengajarannya, masak cuma mengikut kuantiti yang anda hendak makan ye~
Itu sahaja buat kali ini.