Thursday, 30 March 2017

Status kat FB saya untuk yang nak mintak tips "Modelling"

Salam semua,

Kali ni saya main salin je terus dari FB saya sebab malas nak tulis semula. HAHAHA.. Jadi baca dan hadam ya!

Untuk melepaskan rasa letih tak dapat tidur ni. Ttba rajin nak bg tips:

Saya nak kata, "Awak patut bekorban tenaga, masa dan Wang untuk berjaya. Bukan smua nak percuma dan senang"

Jadi model atau talent? Mula2 buat apa?

Bina KEYAKINAN. REJECTION adalah sangat normal mula2. Belajar POSE dan REACTIONS. Try go casting and audition.

Ambik pengalaman, buang malu and bina KEYAKINAN. Lepas rasa okay. Buat gmbr cantik/professionals utk dpt job better.

Spt di bawah:

Skdr gmbr biasa tunjuk muka sebenar dan features - natural light make up + compcard shoot (BAYAR)

Gmbr lawa - make up dr MUA (BAYAR) + studio/outdoor shoot (BAYAR)

Gmbr nampak pro - make up MUA (BAYAR) + baju bagus (BAYAR) + studio/outdoor shoot (BAYAR)

Gmbr hi profile - make up + photographer + studio/outdoor + props (BAYARRRRRR)

Bukan smua free okay? Kalau free selalunya lah tak berkualiti (x semua). Pilih qualities baru bayaran berbaloi. Korban dan belajar. Jangan give up. 



Tu saja untuk entri kali ni~ Tata


No comments:

Post a comment