Sunday, 19 May 2019

Alfio Raldo Koleksi Raya 2019 - Pilihan beg tangan dan kasut wanita yang sangat banyak! (Jam tangan lelaki juga ada!)

Salam semua,

Kalau saya tak berkongsi memang tak sah kan. Hari tu kongsi pasal makanan kali ni nak kongsi pasal kasut dan beg raya pulak.

Bersama Cik Vasantha Malar (Berbaju hitam merah), wakil
Alfio Raldo
Kenal jenama Alfio Raldo? Ala, yang sinonim dengan The Italian Elegance gitu.

Pada raya tahun ini, Alfio Raldo telah melancarkan koleksi Hari Raya. Konsep pada tahun ini ialah trendy, ranggi dan elegan. Di samping warna-warna hitam, kulit, natural dan pastel, Alfio Raldo juga menampilkan warna ‘bold’ agar menepati citarasa warga muda yang sentiasa ingin bergaya dari atas sampai bawah!

Bak kata Pengarah Urusan Alfio Raldo, Encik Jordan Ling, “Bergaya mengikut majlis dan aktiviti harian pasti membuatkan semua akan terpegun dengan gaya mewah dan menawan anda nanti”.

Rekaan kali ini masih menampilkan rekaan anggun, klasik namun masih mewah dan bergaya. Bukan setakat hari raya je boleh pakai, hari kebiasaan nak pergi kerja dan majlis-majlis pun boleh.
Jom kita meneliti setiap jenis koleksi Alfio Raldo raya ni.

Kasut

Kasut mula-mula mesti kita nak pilih yang cantik dan orang kata memang yang terkini. Di samping itu kita mesti pilih yang selesa untuk digayakan. Memanglah ‘beauty is pain’ tapi kat sini ‘beauty is comfortable’ tau!

Koleksi kasut terdiri daripada Wedges, tumit tinggi, tumit rendah, sandal, sneakers dan loafers.

Ni sangat cantik kalau nak lip lap lip lap!

Antara kegemaran saya. Cantik sangat, BOLD namun tak OVER.

Antara flat atau loafer wanita yang ada. Bersaiz sehingga 10 tau. Selesa bila
dipakai. Nak raya sampai malam pun boleh!

Antara beberapa yang saya suka juga!

Ini koleksi glitter heels yang tersangat cantik! Sesuai jugak untuk majlis pada waktu malam di hotel-hotel gitu.

Amtara yang sempat di tangkap. Cantik, menarik ada yang ringkas. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur~

Beg

Bagi beg pula, koleksi terdiri daripada tas tangan saiz sederhana dan besar, tote bag, handheld beg dan juga sling bag.

Tadi dah kongsi koleksi kasut dan beg wanita kan? Mari kita ke jam tangan pula.

Ini beg tangan handheld yang sangat cantik!

Padan pulak beg ni dengan saya ya!

Ini ringkas tapi cantik! Antara kegemaran saya!

OOTD Alfio Raldo gitu~ Dengan beberapa pilihan beg disebelah kiri gambar.
'SO BOLD'!

Antara yang sempat ditangkap pada hari pelancaran.
Jam Tangan

Alfio Raldo juga mempunyai koleksi jam tangan tau. Antara yang sangat dikenali ialah jam tangan wanita Alfio Raldo berkolaborasi dengan Linda Rafar. Selain itu, ada juga koleksi lain untuk lelaki yang hendak bergaya ketika raya, berkerja ataupun untuk aktiviti harian biasa.

Sesuai untuk pakai hari-hari dan tidak terlalu
kecik atau terlalu besar di tangan lelaki tau.
'Just nice!'

Mengenakan jam tangan putih koleksi Linda Rafar X Alfio Raldo.

Jam tangan lelaki yang bergaya untuk dipakai raya dan untuk hari-
hari/berkerja.
Ada yang berminat untuk di beli? Saya sendiri pun dah membeli satu tau ketika berkunjung di hari pelancaran hari tu.
Yang berbulat merah itu ialah kasut yang saya beli. Hehe tak sempat nak
OOTD. Kena tunggu raya tau!
Anda boleh membeli produk berkualiti Alfio Raldo di:

Butik fizikal
- Parkson Grand
- Isetan
- Metrojaya

Butik online
- Alfio Raldo
- Shopee
-Lazada
- Zalora

Selamat membeli belah di Alfio Raldo semua! Agak berbaloi ya meski ada yang terfikir agak mahal perlu mengeluarkan duit lebih daripada RM 50 namun kualiti Alfio Raldo memang tidak boleh disangkal. Jahitan yang kemas dan kuat serta buatan yang teliti membuatkan semua produk Alfio Raldo ni tahan lama.

Bagi saya biar beli mahal terus tapi tahan lama sebenarnya lebih jimat!

Sehingga berjumpa di lain entri ya! Tata~

No comments:

Post a comment